Appartementen – The Lighthouse
Op de hoek van de Wantijkade en de toekomstige jachthaven, een van de mooiste plekken van Stadswerven, wordt een luxe kleinschalig appartementengebouw ontwikkeld door de ontwikkelingscombinatie OCW. Het gebouw van 8 appartementen telt maximaal twee appartementen per verdieping 
De Dortse architect Andries Lugten van architectenbureau Lugten Malschaert heeft het ontwerp in samenspraak met de toekomstige bewoners samengesteld. Via persoonlijke gesprekkenzijn de  woningplattegronden naar wens geoptimaliseerd en is het gebouw verder uitgewerkt.  De eerste appartementen zijn inmiddels onder optie. Momenteel zijn er nog enkele appartementen beschikbaar. De indicatie van de prijzen inclusief een parkeerplaats in de stallingsgarage is vanaf € 365000,= v.o.n.

Stadswerven
Ooit gleden op Stadswerven de nieuwgebouwde schepen het Wantij en de Merwede in. De oude kraanbaan herinnert nog aan die tijd. Nu is het hier open en weids. Gebaande paden zul je hier niet vinden. Maar de eerste pioniers hebben zich al wel gemeld. De ondernemers die op de Kop van Zuid als eersten de kansen van Hotel New York zagen, zijn hier nu succesvol met Villa Augustus. Kunstenaars, altijd en overal de wegbereiders, streken al neer in de Biesboschhal. En wat te denken van ontwikkelingen als het Energiehuis? Ze vormen als het ware de rode loper voor wat er verder voor moois gaat gebeuren op Stadswerven.
 
Op Stadswerven zijn in het eerste deelgebied ‘de Erven’, de woningbouwontwikkelingen inmiddels in volle gang. De eerste twee fases eengezinswoningen zijn succesvol verkocht en gerealiseerd. Daarnaast zijn de water- en de zelfbouwkavels die de gemeente Dordrecht uitgeeft aan de Wantijkade vrijwel allen verkocht dan wel onder optie.  Stadswerven gaat stap voor stap vorm krijgen. In totaal zullen er op Stadswerven rond de 900 woningen verrijzen.